Zelf plooien in gordijnen maken

De haken in de gordijnen hangen in runners die vervolgens soepel door de gordijnrail te verplaatsen zijn. De ingestikte plooien maken dat het gordijn met veel . Als ik ergens niet handig in ben, dan is het wel plooien in gordijnen zetten. Je hebt te maken met enorme lappen stof, en plooien maken vind ik.

Als ik het zelf zou moeten doen zou ik voor de meest simpele manier gaan.

Gordijnen maken is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ja het zijn rechte lappen met wat plooien maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Zelf ben ik gewoon in een paar winkels gaan kijken met gordijnfournituren zoals de . Heb je een mooie stof gevonden of wil je zelf de gordijnen gaan. Ik wil voor het eerst mijn gordijnen zelf maken.

Wie kan mij helpen met de berekening en hoe ik moet plooien ? Ik wil graag zelf mijn gordijnen gaan maken maar vraag me af of er goede.

Zo ontstaat vanzelf een plooi en hoef je niet alles er zelf in te zetten. Hoeveel meter gordijnstof heb ik nodig? Hoe maak ik mijn gordijnen verduisterd?

In deze video leer je hoe je een eenvoudige plooi kunt leggen. Victor zorgt ervoor dat jij moderne en. Hoe naai ik gordijnen en hoe bereken ik de hoeveelheid benodigde stof.

Vuistregel is, breedte rails keer voor een enkele plooi en 2. Zoom de zijkanten van het gordijn. Meestal zijn dit de zelfkanten en kan je er voor kiezen een enkele . Stofverbruik: 1:- plooiafstand : ± 8. Rimpelplooi : trek aan de witte. De plooitjes komen er zo vanzelf in en er zit ook een mini-bandje in verwerkt waar.

Een plooigordijn maken is een hele klus. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf de gordijnen in te meten en te . Houd rekening met het volgende: Kleur en dessin van gordijnen komen het best tot hun recht bij een mooie plooi : de meest gebruikte .